رامسكي عـــنـــــانــــي ذهــــبـــي
عدد المساهمات : 1199 النقاط : 1489 تاريخ التسجيل : 24/01/2010 العمر : 40 نشاط العضو : الاوســـــمة :
| موضوع: صينية البطاطس بالحم اهداءالى راناا 2010-02-24, 08:38 | |
| المقادير: [center][center][size=16]
بطاطس مسلوقة(تسلق البطاطس في شويه ميه و ورق غار) لحم مفروم بصل مفروم طماطم مكعبات صغيره بهارات -ملح-فلفل اسود-وجوزة الطيب ملعقتين زيت جبن الموزاريلا
الطريقه عمل اللحمه: 1-نشوح البصل مع الزيت 2-نظيف اللحم المفروم ونقلبه كويس 3-نضيف الطماطم 4-اخيرا نضيف البهارات ونغطي على اللحم الى ان تستوي
طريقه اعداد البطاطس: 1-نهرس البطاطس مع الملح والفلفل وجوزة الطيب جيدا.
2-نحضر الصينيه ونمد طيقه من البطاطس في اسفل الصنيه 3-ثم نضع فوقها اللحمه ثم نمد طيقه اخرى من البطاطس فوق اللحمه ولكن لاتكون سميكه جدا 4-ندخل الصنيه للفرن لمده ربع ساعه عن نار هادئه ولا ننسى تحمر وش الصنيه من الاعلى ايضا لمده خمس دقائق...واخيرا نظيف الجبن على وشه الصنيه ونرجعها للفرن لتزوب في حرارة الفرن فقط...
وتقدم مع صلصه الطحينه ودي طريقتها::
المقادير: نص كوب طحينه 3فصوص توم مفرومين فرم ناعم عصير ليمونه مصفى ملعقه فلفل رشته ملح ربع فنجان قهوة ماء ملعقه سمسم محمص
الطريقة: 1-نخلط في الخلاط الطحينه وتوم والليمون 2-ثم بعد ذلك نضيف القليل من الماء بحث لايصبح الصوص لا شديد ولا خفيف اوي 3-اخيرا نضع الملح والفلفل ونحرك الخليط جيدا ونرش السمسم المحمص ع الوش
وبالعافيه عليكم
[/size][/center] [/center] | |
|
صقر البلد المراقب العام
عدد المساهمات : 2898 النقاط : 2949 تاريخ التسجيل : 20/01/2010 العمر : 54 الموقع : بين الناس على الارض نشاط العضو : الاوســـــمة :
| موضوع: رد: صينية البطاطس بالحم اهداءالى راناا 2010-02-24, 22:12 | |
| شكرا يا رامي على هذا الطبخه الرائعه | |
|
e3nane المــــديـــــر الـــــــعـــــام
عدد المساهمات : 21049 النقاط : 25172 تاريخ التسجيل : 06/01/2010 العمر : 40 الموقع : شيكاغو chicago نشاط العضو : الاوســـــمة :
| موضوع: رد: صينية البطاطس بالحم اهداءالى راناا 2010-03-01, 02:48 | |
| مشكور رامسكي يعطيك العافية | |
|
عسل مشرفة
عدد المساهمات : 528 النقاط : 732 تاريخ التسجيل : 25/01/2010 نشاط العضو : الاوســـــمة :
| موضوع: رد: صينية البطاطس بالحم اهداءالى راناا 2010-03-04, 18:02 | |
| | |
|