أهلاً
وسهلاً بكم اعضاء وزوار ومشرفين وادارين في منتديات غربة ،منوّر
المنتدى البيت بيتك وانشاء الله تجدون كل ما هو ممتع ومفيد*~*كل ما يجول في خاطركم هنا في منتدى غربة التفاعلي.. أقترحاتكم.. طلباتكم.. صداقاتكم.. أفكاركم.. فأهلا بكم*~~~
عدد المساهمات : 973 النقاط : 1055 تاريخ التسجيل : 25/01/2010 العمر : 31 الموقع : http://ahl-alkrama.ahlamontada.net نشاط العضو : الاوســـــمة :
موضوع: ملف كامل للاكلات الرمضانيه 2010-08-18, 20:40
نبدا بسم الله
اولا: الشوربات
شوربة الفطر بالدجاج وعلى طريقتى
المكونات: ملعقتين كبار زبدة بصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات صغيرة 7حبات فطر طازج او علبة فطر صغيرة ممكن تستخدمى المعلب بس الفرش احلى مقطعة جوانج 2م كبيرة دقيق نحتاج الى مرقة دجاج حوالى 3اكواب او تستخدمى ماجى كريمة فرش (كريمة خفق) ليمون معصور حوالى نص ليمونه او حسب رغبتك
الاضافات الاخيرة: هذا اختيارى انا احبها كده جربوها دجاج مسلوق ومفتت سبق وان سلقناه فى المرقة الى استخدمانها للشوربةكسبرة خضرا مفرومة ناعمملح - فلفل اسود
الطريقة:
طبعا ممكن بعد ما تنضج تقدميها زى ما هى اما انا احب اضيفلها دجاج مسلوق ومفتت وكسبرة خضرا مفرومة وليمونوهدا شكلها
وقدمتها مع خبز وسلطة
==
شوربة العدس بالخضار
نحتاج الى :
كوب عدس ينقع لمدة ربع ساعه تم نصفيهـ بطاطس متوسطة الحجم جرزه وسط او صغيرة بصله متوسطة فصين ثوم كاملين حوالى 3-4 اكواب مرقة ليمون
للوجه: بصلة محمره فى زيت زيتون حتى تذبل ونزين بيها الوجه وهذا اختيارى
الطريقة بالصور:
بعدين نطحنها فى الخلاط مش كثير ونعصر عليها شوية ليمون وكمون وفلفل اسود ونشوف ملحها ونضع شوية من خلطة البصل وزيت الزيتون عليها ونزينها بالخبز المحمص والبقدونس
شوربة الشريمب بالخضار والكريمة
مره حلوة وممكن تستخدمى اى نوع سمك ان شاء الله انزل الطريقة بالسمك المرة الجاية
نحتاج الى :
شريمب مغسول ونظيف غير مطبوخ بالقشرة شريمب مطبوخ جاهز كرافس حوالى عودين كبار بطاطس متوسطة الحجم جرزه وسط او صغيرة بصله متوسطة فصين ثوم حوالى 2-3 اكواب مرقة نص علبه كريمة ملح وزعتر وفلفل اسود وكمون مكرونه اى نوع انا استخدمت الربطة على شان شكلها حلو والاطفال بيحبوها ملعقة دقيق مدوبه ماء اذا احتجنا اليهم وفى اغلب ما يحتاج لان المكرونه بتخلى الشوربة تمسك
الطريقة بالصور:
وبعد ما نطفى عليها ممكن نضيف ملعقة زبدة وهدا اختيارى بس بيعطى طعم حلو وهدا شكلها عند التقديم
نحتاج الى: مكرونه اى نوع انا استخدمت الى فى الصورة فاصوليا حمرا معلبة ذرة معلبه فلفل الوان او الى متوفر عندك بصل جزر نعناع مجفف وسماق على الوجه
الصوص: المقادير حسب الافراد نحتاج الى مايونيز+ زبادى+ زيت زيتون + ليمون+ شوية خل (اختيارى)+ ثوم+ملح وفلفل اسود
الطريقة: نخلط جميع المكونات ونضيف ليهم الصوص ونحركهم وشوية نعناع ونرش على الوجة نعناع مجفف وسماق وتوكل
ونقدمها بهدا الشكل او الشكل الى تحبيه
====
سلطة الجود بالموجود ههههههه
سميتها كده وهى عبارة عن خضار مشكلة يعنى تستخدمى الخضار الى متوفره عندك وانا ديما بعملها اتمنى تعجبكم
المكونات:
طبعا المقادير حسب افراد الاسرة سلطة خضرا (خس) طماطم خيار ذرة بصل فلفل حلو اخضر واصفر جزر تتبيلة سلطة جاهزة او اى شى تحبيه نعناع مجفف
نخلطهم مع بعض ونضيف ليهم شوية نعناع مجفف والباقى نضيفة على الوجة ونزينها بخبز محمص وبس وتوكل مع الخبز او اى وجبه تحبيها
صورة مقربه
====
سلطة المقالى
المكونات: طبعا انا ما عندى مقادير معينه يعنى كل مقاديرى بالعين (عينى ميزانى ) وكل واحد حسب عدد الافراد يعنى بادنجان مقطع مكعبات صغيرة بطاطس مقطعة نفس الحجم مكعبات كوسا مقطعة مكعبات نفس الحجم ايضا (وهذا اختيارى ممكن ما تضيفهاش) حمص منقوع ومطبوخ فى الماء لحد ما يستوى او ممكن معلب عادى خبز عربى مقطع ومقلى كسبرة خضره للزينة او بقدونس عادى (انا هنا استخدمت بقدونس)
نطبع نقلى كل من البطاطس والبادنجان والكوسا كل واحد بروحة ونصفيهم كويس من الزيت ونخليهم على جنب ممكن ترشى شوية ملح عليهم بس مش كثير وبعدين تجيبى صحن التقديم وتصفيهم طبقات يعنى بطاطس تم بادنجان تم كوسا ثم الحمص اخر شى ( او انك تخلطيهم مع بعض كلهم عادى ) بعدين تخلطى الصوص كويس وتحطيه على الوجه كل ما كان اكثر كان احلى على ذوقك كيف ما تحبى يعنى والتزيين براحتك يعنى تضعى عليها الخبز المقلى والبقدونس والتزيين براحتك حتى بلا تزيين تجى حلوة لان الخبز المقلى والبقدونس يجملها.
او نقدمها بهدا الشكل
واليوم انا قدمتها فى اكواب تجى حلوة وراقية وخصوصا للعزايم والحفلات والان نخليكم مع الصور
الصور تتكلم هنا نحط سلطة وشوية من الصوص
بعدين نحط طبقة البادنجان المقلى وفوقه البطاطس المقلى وانا هنا نسيت الحمص ما اضفته ليها وممكن تضيفى فلفل الالوان تطلع تهبل
وبعدين نضيف الصوص من جديد
وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة
وهدا شكلها النهائى
وهده للتعديب بتاع وحده شريرة ههههههههه
======
سلطة الوان الربيع
سلطة خضرا عادية بس زينتها بطريقق حلوة تنفع للبوفيهات وهى عبارة عن سلطة خضرا وبصل وطماطم وخيار وجزر وليمون وبقدونس وزيتون وقدمت معاها نوعين دريسنق ايطالى ونوع تانى وكل واحد ياخد على ذوقه
النوع التانى :سلطة طبقات الخضار بصوص الجبنه يمى نجيب الخضار الى عندك جزر وذرة وفلفل الوان وبطاطا مقلية وطماطم وخيار وكرنب وفاصوليا حمرا ونصفهم طبقات حسب الرغبة والصوص كان عبارة عن جبن ومايونيز وزيت وفلفل اسود وثوم وانا ضفتلها بصل مقلى جاهز ويذوب مع المكونات وصعمته جنان ونزينها بالبقدونس وخبز مقلى
يتبع << لحد يرد
محمد المصاروة المــــديـــــر الـــــــعـــــام
عدد المساهمات : 973 النقاط : 1055 تاريخ التسجيل : 25/01/2010 العمر : 31 الموقع : http://ahl-alkrama.ahlamontada.net نشاط العضو : الاوســـــمة :
موضوع: رد: ملف كامل للاكلات الرمضانيه 2010-08-18, 20:42
الاطباق الرئيسية
ارز باللحم والمكسرات طبق فاخر للعزايم وللولائم رمضان
المكونات لسلق اللحم: لحم اى حجم تحبيه بصل بهارات كاملة( زنجبيل + عود لحم+ حبهان(هيل)+عود قرفة+ ورد مجفف+شيبه) او الى تحبيه فلفل اخضر ملح شوية زيت
الطريقة بالنسبة للحم:
نجيب اللحم ونغسله ثم نجيب الطنجرة وتكون غارقة شوية ونصب فيها الماء ولما يغلى شوية نضيف اللحم ونشيل الرغوة او الزفره الى بتطلع فوق بعدين نضيف التوابل الحبوب والبصل وممكن جزر ونسيبه يطبخ لحد ما استوى ويعتمد على حجم ونعية اللحم انا اخد منى ساعة وربع وطلع يدوب دوبان بعدين نصفيه من المرقة ونرش عليه شوية زيت وليمون وقلفل اسود ونحمره فى الفرن ونقدمه طبعا انا هنا عملت اللحم كبير شوية على شان المعازيم رجال وبيحبوا اللحم
بالنسبة لخلطة الارز:
لما تدبل الخلطة نضيف نصها للرز ونخلطه كويس وممكن نخلى جزء منها على الوجه باللنسبة للرز نطبخه فى مرقة اللحم بعد ما نصفيها ونتركه حتى ينضج وبعدين لك الخيار يا اما تخلطى الرز كله مع الخلطة او تقسميه نصين نص بدون خلطة ونص بالخلطة وعند التقديم انا وضعت طبقة رز ابيض اول شى بعدين الرز بالخلطة فوقه وبعدين اللحم وزينته باللوز المقلى والزبيب وممكن تضيفى ليه بصل مقلى على الوجة للزينه
وهده صورة الصحن عند التقديم طبعا انا غطيتها بالمكسرات واللحم وانتى ممكن تقدميه بطريقتك
========
او ممكن نقدمه مع الدجاج رهيب جربوه سبق ونزلت طريقتة فى المنتدى وهدا الرابط
دجاج محمر يجنن نايم على فراش من الرز والمكسرات والا اقوللك ادخلىيممممممم
الدجاج المشوى المكونات: دجاجة وسط ربع كوب (لبن روب _ زبادى) حبتين بصل صغار 4 فصوص ثوم او حسب الرغبة فلفل حار حسب الرغبة او شطة ويمكن انك تستغى عنهم عادى فنجان زيت زيتون او زيت ذره فنجان صغير خل فنجان صغير ويشتسر صوص او صويا صوص(اختيارى) ليمونة معصورة نص ملعقة باربيكيا بهارات دجاج جاهزة او اي بهارات ترغبين بها (هيل , قرفة, شوية كمون,زنجبيل, ثوم بودر, او اى بهارات انتى تحبيها) ملح فلفل اسود
الطريقة: بالنسبة للرز: كل كوبين رز ليهم كوبين ونص ميه على شان يجى محبب كل حبة لوحدها انا بنقع الرز البستمى فى ميه باردة وملح لمدة نص ساعه بعدين اصفيها احط المية تغلى على النار وانا انها عملتها بمرقة دجاج عندى من قبل بتجى النكهة احلى وبعدين احط بالماء بهارات صحيحة الى عندك هيل , وقرفة وورق غار انا هنا ضفتلها بصلة مبشورة بتعطى نكهة تجنن للرز وملح وحطيت الارز وتركته لعند ما ينضج وقبل ما ينضج نحط عليه شويى زبدة للنكهة.
بالنسبة للدجاجة اغسلها قبل بطماطم حب افركها بيها على شان الزفره وانقعها فى الخلطة والخلطة هنا تطحنيها بالخلاط حتى تصبح مزيج وتصبيها على الدجاجة وتنقعيها ليلة كاملة وتانى يوم تحميرها فى الفرن او الشواية.
نشوف الطريقة بالصور
وهدا شكل الصحن
صورة مقربة للتعديب
===
صينية الدجاج بكرات البطاطس المحشية يم
المكونات:
طبعا من غير مقادير لانى فى العادة نطبخ من غير مقادير محددة تعودت عليه والحمد لله يزبط كل شى بطاطا حسب الكمية الى تعمليها وحجم الصينيه زبدة كريم فرش ملح وفلفل اسود واوريغانو
حشوة الدجاج: بصل مقطع جوانح او حسب الرغبة فطر مقطع فررش او معلب انا استخدمت فرش دجاج مسلوق فى ماء وبهارات ومفتت الى قطع صغيرة ثوم وبهارات الى تحبيها
التغطية الى فوق: نحتاح الى قشطة وكريم فرش وشوية جبنه وملح نضربهم مع بعض ونصبهم على الوجة وانا ساعات بعملها بشاميل من فوق تطلع احلى بكثير وانتى اختارى الطريقة الى تعجبك
الطريقة: بالنسبة لكرات البطاطس
لخلطة الدجاج:
نضع زبدة او زيت فى المقلاة ونضع عليها البصل تم الثوم حتى يدبل قليلا بعدها نضيف الفطر ونحرك تم نضيف الدجاج المسلوق والبهارات(قرفة- هيل -زنجبيل-فلفل- بهارات دجاج او مشكلة- اى شى تحبيه) تم نطفى عليه ونضيف بقدونس او كسبره خضرا مفرومة وانا رشيت عليها شوية جبنه برميزان
نخليكم مع الصور: نجيب الصينية ونضع طبقة من البطاطس
تم نضع عليها حشوة الدجاج
تم كور البطاطس المحشية فيلادلفيا ونصب عليها الصوص ونرش جبنه موزرايلا وشوية اوريغانو وندخلها الفرن حتى تتحمر
وهدا شكلها قدمتها مع سلطة الخضار نزلتها فى المقبلات وسلطة البطاطس
من قريب =========
سلطة البطاطس:
المقادير كيف ما فى الصور بطاطس مكعبات مسلوقة ومصفية نضيف عليها بصل اخضر وبقدونس وزيتون ونتبلها باى شى تفضليه ليمون خل انا استخدمت التتبيلة الجاهزة وشوية ليمون ونزينها بالخبز المحمص
طبعا يا حلوين من اكثر الاشياء الى تزيد عندنا الارز المطبوخ جبتلكم افكار لاستغلال نعمة ربى وخصوصا بهدا الشهر الكريم جربوها حلوة جدا
وصفتين سهلين جدا ويهبلوا والله ولو عملتيهم مش راح يحسوا انهم بايتين وفى نفس الوقت سريعة جدا ما تاخد ربع ساعة وتكون على السفرة وانا عن نفسى احب استخدم واستغل الارز البايت فى وصفات كثيرة
الوصفة الاولى: الارز بخلطة الدجاج والمكسرات
ارز بايت دجاج بايت او زايد منك وننتفه لقطع صغيرة او حسب الرغبة طريقة الدجاج الى طرحتها فوق
بصل جوانح بهارات مشكلة حسب الرغبة بقدونس ولوز مقلى وزبيب للتزينن
الطريقة: نشوف الصور واضحة وانه نحط فى الطاجين ملعقة زبدة والبصل الجوانح ونسيبهم حتى يدبل البصل وممكن نضيف ملعقتين او ثلاثة ماء للبصل حتى يدبل اسهل ولما يدبل نضيف عليه الدجاج ونحرك ثم البهارات وهنا تقدرى تضيفى الارز معاهم وتخلطيهم مع بعض او زى ما عملت انا سخنت الارز لوحده وحطيت فوقه الخلطة وزينته باللوز والزبيب والبقدونس والصور راح تشرح اكثر
وهذا شكل الصحن
==========
الوصفة التانية: الارز البايت ولحم مشوى وسلطه
طبعا كان عندى رز بايت فى الثلاجة وقولت اعمل ايه قررت انى اتبل لحم بسرعة بشوية ليمون وزعتر وفلفل اسود واعشاب ايطالية وشويتهم على الشواية وعملت جنبهم سلطة عبارة عن بصل ورشيت عليه سماق والتانية طماطم مع شوية بقدونس وتبلتهم بشوية ليمون وخل وملح وبس وقدمت معهم سلطة مشوية وطماطم مشوى وصدقينى وصفة سريعة جدا وحلوة.
وهذا شكل الصحن يمى
يتبع <<
محمد المصاروة المــــديـــــر الـــــــعـــــام
عدد المساهمات : 973 النقاط : 1055 تاريخ التسجيل : 25/01/2010 العمر : 31 الموقع : http://ahl-alkrama.ahlamontada.net نشاط العضو : الاوســـــمة :
موضوع: رد: ملف كامل للاكلات الرمضانيه 2010-08-18, 20:43
المكرونة السريعة
من اختراعى وتنفع وقت الزنقات وخصوصا للعجازات تعجبهم جدا وتقدرى تغيرى اى نكهة تعجبك تضيفى لحم مفروم دجاج سمك او شريمب
وهى عبارة عن مكرونه سهلة فى ربع ساعة تكون على السفرة ولها عدة نكهات وممكن تضيفى ليها اى شى تحبيه وقدمت ومعاها لحم مشوى
المكونات: [u]مكرونة اى نوع تفضلية صلصة جاهزة اى نكهة جبنه موزرايلا اختيارى زيتون اختيارى اوريغانو وريحان مجفف ادا فى فرش يكون احلى بهاراتك المفضلة وفلفل اخضر لحم غنم متبل باعشاب ايطالية وزعتر وفلفل وليمون وبصل مبشور ونشوية كيف ما تحبى انا هنا استخدمت الشواية روعة والله
الطريقة : نسلق المكرونة على النار مع ملح وشوية زيت ولما تستوى نص سوا نضيف ليها الصلصة الجاهزة والبهارات والفلفل الاخضر ونتركها لحد ما تستوى نطفى عليها النار ونضيف الجبن وتقدم مع اى شى تحبيه نشوف الصور
هنا نزيين الصحن وكمان سلطة فى نفس الوقت
[/u]
============
شريمب مشوى رز بالخضار وسمكة مشوية وسلطة يمى
وكانت عبارة عن ارز بالخضار وشريمب مشوى وسمكة مشوية بالفرن وسلطة وبطاطا مقلية
اولا: الارز بالخضار المشكلة
ثانيا: الشريمب او الجمبرى
عبارة عن شريمب منظف ومغسول ونتبلة بشوية ليمون وثوم وفلفل اسود وكمون وبهارات سمك ونتركهم يتبلوا نص ساعة وبعدين نشويهم على الغاز بشوية زبدة لعند ما يستوى ويصبح لونهم وردى
ثالثا : سمكة مشوية بالفرن
==========
رابعا: السلطة الخضراء العادية
صورة السفرة
صحن الارز والشريمب
يتبع <<
محمد المصاروة المــــديـــــر الـــــــعـــــام
عدد المساهمات : 973 النقاط : 1055 تاريخ التسجيل : 25/01/2010 العمر : 31 الموقع : http://ahl-alkrama.ahlamontada.net نشاط العضو : الاوســـــمة :
موضوع: رد: ملف كامل للاكلات الرمضانيه 2010-08-18, 20:45
=========
المقبلات
[u]الطباهج على الطريقة الليبية[/u]
طبعا اختلفت الطرق بس المضمون واحد وهدا الطبخة مشهوره بليبيا وممكن يقدم لوحده او مع وجبات السمك او اى شى
طبعا ممكن يتقدم بطريقة تانية وهو انك تقطعى الخضار بشكل طولى و تخلطى الخضار على الصوص وتخلطيهم وتقدميهم مع رشة كسبرة خضرا اسهل وهده الطريقة التقليدية
المكونات: بطاطس مقطع دوائر او بشكل طولى اللى تحبيه بدنجان مقطع دوائر او بشكل طولى اللى تحبيه طماطم اخضر فلفل حار اخضر ثوم كمون وكسبر مرحى فلفل احمر بودرة اختيارى وملح وفلفل اسود طماطم معجون
الطريقة: نقلى البطاطا والبدنجان والكوسا انا ما كانت عندى ونصفيهم من الزيت ونضعهم على جنب والباقى مشروح بالصور
عندما نجهز كل شى نرتب الخضروات بالترتيب زى ما فى الصور بعدين نصب فوقهم الصاصة وكل ما كنت اكثر انا عندى احلى ونزينها بالفلفل المقلى الحار وتوكل بالخبز
نضع الصلصة فوق الخضروات ثم نحط الباقى
تانيا: نيويرك فرايز بطريقتى
نحتاج بطاطس مقلية لحم مفروم بالصلصة جبنه برمجان او اى نوع تانى عادى مبشورة ساور كريم(او لبنه مع زبادى البديل له) فلفل اخضر وطماطم مقطعين مكعبات
الطريقة: نضع طبقة بطاطا وفوقها المفروم ممكن يكون بالنص بس انا وزعته وفوقه الساور كريم تم الخضار تم الجبنه
==========
(3) انواع مقبلات مقلية سبيرنق رول وبوريك وسمبوسه يا سلام
هذه صورة الصحن
النوع الاول: البوريك
وهنا الورق كان جاهز والحشوة هذه من احتراعى تحفة صح تاخد وقت بس لذيذة جدا والكل يعجب بيها لما يذوقها عندى
نفس الشى ممكن نغير الحشوة لحم مفروم البوريك باللحم المفروم
الحشوة عبارة عن: لحم مفروم معصج عادى مع بصل وبهارات لما ينضج نضيف ليه بصل احمر مقطع مكعبات صغير وبقدونس وشبت مفرومين وجبنه اى نوع وبهارات ونحشى بيها الورق
ونقصها نصين كما فى الصورة
تانيا: السمبوسة بالمفروم وهنا ما صورت الطريقة الحشوة عبارة عن لحم مفروم معصج عادى ونضيف عليه بصل احمر مكعبات بقدونس وشبت وجبنه وبهارات ونحشى بيها السمبوسه ونلفها على شكل مثلثاث ونقليها
ثالثا: السبيرنق رول وحشيته جبنه نوعين مع شوية زعتر وزيتون ولفيتهم وقليتهم فى الزيت وهذه صورة النوعين
=======
مقبلات حلوة وسهلة وما تاخد وقت
وهى عبارة عن خبز بقات مقطع بالعرص نحمصه شوية مع زيت زيتون بالشوايه وندهنه بجنبه مثلثات او اى نوع ونضع عليه طماطم مكعبات وخيار وزيتون نتبلهم بزيت الزيتون ونحطهم فوق الخبز مع رشة زعتر على الوجة يمىى
===========
السلام عليكم حبيباتى اليوم جبتلكم مقبلات سهلة وخفيفة وحلوة فى نفس الوقت وسهلة التناول ان شاء الله تنال اعجابكم
النوع الاول: قوالب البف باسترى بالشريمب
وهى عبارة عن عجينه البف جاهرة تقطعيها على الشكل المطلوب وتخبزيها بالفرن ولما تنضج نحشيها حشوة جميلة وهيا عبارة عن شريمب مطبوخ ومصفى ونقطعة قطع صغيرة ونقطع بصل مكعبات ونشوحها على النار مع شوية زبدة لما يدبل البصل نضيف ليه الشريمب المقطع نحرك شوية بس وبعدين نضيف كسبرة وبقدونس اخضر مقطع ونطفى النار ولما تبرد نضيف عليها مايونيز وساور كريم وفلفل اسود ونحشى بيها القوالب.
النوع التانى : عبارة عن حمص بالطحينه قدمته بطريقة حلوة من اختراعى
وهى عبارة عن حمص بالطحينة وسبق ونزلت طريقته من قبل بس اخترعت طريقة تقديم حلوة وهى انه نحطها فى قوالب السابليه وطبعا انا القوالب هنا جاهزة وطيبتها بالفرن وحمرتها وحطيت شوية مفروم بعدين حطيت عليه الحمص بالطحينه وزينته بحمص وشوية كمون وسهل للاكل
النوع الثالث والرابع : عبارة عن مينى بوريك بشكلين وحشيتهم لحم مفروم والتانى مفروم مع جبن
وقدمنهم بهدا الشكل مع شوية زيتون وشوية زينه للتتماشى مع الحفلات
==============
صورة طوليه
&& 4انواع مقبلات خطيرة والطعم جنان مع افكار تحفه اتحدى الى يدخل وما تعجبه وبالصور&&
وهدا الموضوع كامل بالشرح
والان نجى للوجبة كاملة هدا شكلها
وهدا موضوعى للمعجنات كاملين بالشرح
وهده طريقة تقديمها فى الصحون
ملف مختار: معجناتى بلمساتى جديد× جديد اكثر من 25 نوع و بالتفصيل وللدايت نصيب *متجدد
تابع معجناتى بلمساتى اشكال جديدة وخطيره جدا وتواجة بقوة هديتى لرمضان لا تفوتكم روعةة
كودو التوست
الطريقة:
الطريقة مثل ما فى الصورة شريحتين توست فوق بعض نفردهم بالنشابة ونقصهم دائرى تم نغمسهم فى بيض بعدين فى بقسماط فى نقليهم وتشوفى كيف يتنتفخوا لما يتحمروا تشيليهم من الزيت وتقسميهم نصين وتحشيهم الى يعجبك
طبعا يفضل انا تحطيهم فى المولينكس يجيك جى المطاعم ماسك وحلو او تعجنيه باليد عادى نشكلهم بستخدام غرافة الشوربى او اى شى عريض ملعقة خشب على شان يجيك من الوسط فاضى وينضج بسرعة
طبعا بعد ما شكلته حطيته فى الثلاجة شوية على شان يتماسك وشويته على الشواية بعد ما دهنته بشوية زيت ويقدم مع رز وسلطة بجد يا بنات روعة والله ومش جاف حلو جربوه هدا وحدة من طرقى ان شاء الله انزلكم الاخرات
مع تحيات الشيف محمد المصاروة
وعليكم بالف عافيه
عاشق منتديات غربه عـــنـــــانــــي ذهــــبـــي
عدد المساهمات : 1909 النقاط : 1974 تاريخ التسجيل : 03/04/2010 نشاط العضو : الاوســـــمة :
موضوع: رد: ملف كامل للاكلات الرمضانيه 2010-09-01, 12:52
محمد المصاروة المــــديـــــر الـــــــعـــــام
عدد المساهمات : 973 النقاط : 1055 تاريخ التسجيل : 25/01/2010 العمر : 31 الموقع : http://ahl-alkrama.ahlamontada.net نشاط العضو : الاوســـــمة :
موضوع: رد: ملف كامل للاكلات الرمضانيه 2010-09-04, 19:17
مشكور على الرد
عطر الندى عـــــنـــانــــي مــشــارك
عدد المساهمات : 170 النقاط : 209 تاريخ التسجيل : 15/08/2010 نشاط العضو : الاوســـــمة :
موضوع: رد: ملف كامل للاكلات الرمضانيه 2010-12-16, 10:12
بارك الله فيك اخي الكريم على هذا الموضوع المميّز
saddam jebreel عــنـــانــــي نــشــيــط
عدد المساهمات : 219 النقاط : 262 تاريخ التسجيل : 13/01/2010 العمر : 34 الموقع : Palos Park -USA نشاط العضو : الاوســـــمة :
موضوع: رد: ملف كامل للاكلات الرمضانيه 2011-08-08, 05:56
شكرا لك
king amir عــنـــانــــي نــشــيــط
عدد المساهمات : 475 النقاط : 481 تاريخ التسجيل : 23/07/2010 العمر : 35 نشاط العضو : الاوســـــمة :
موضوع: رد: ملف كامل للاكلات الرمضانيه 2011-08-17, 13:31